Over VZW ICMA²C

Voorstelling Project ‘Schrijf je eigen Boek’

In zijn oude glorie herstellen, creëren, respecteren, nieuw leven inblazen… voor sommige mensen is het een passie om van de wereld een mooiere plaats om leven te maken.

Of het nu om het herstellen van de gebroken mens en zijn gehavende psyche gaat of om het weer in ere herstellen van zijn prachtige kunnen in de creatie van een kasteel, een kunstwerk, een schilderij, een eigen boek schrijven, ambachtelijke creaties… beiden vragen passie, inleving, respect, oog voor schoonheid, doorzetting, moed en het geloof in het kunnen van de mens.

De pijn van het aanschouwen van een afkalvende mens is dezelfde verscheurende pijn bij het zien van een verloederend kasteel. Beiden zijn creaties. In elke mens huist een kasteel. Kastelen dienen door respectvolle mensen bewoond te worden.

Het is dus ook onze passie om mensen opnieuw in contact te brengen met hun feitelijk kunnen in een omgeving die door creatieve geesten tot stand is gebracht.

Dat brengt ons bij de eerste tekenen van beschaving: schrijven, tekenen en alles wat bij het ambachtelijke creëren hoort.

Onze vereniging ICMA²C wil zich nu verder toeleggen op het opnieuw tot leven brengen van het oorspronkelijke kunnen van de mens. Altijd met het oog op herstel. Wij doen dit door mensen weer in contact te brengen met zichzelf door het leren schrijven van een eigen boek, het op schrift zetten van zijn diepe zielenroerselen, zijn gekoesterde fantasieën, zijn wil tot delen met anderen, zijn bijdrage tot het verrijken van onze maatschappij.

Er zijn vele manieren van communiceren. Vincent Van Gogh, Rubens, Van Eyck, … communiceerden door middel van hun prachtige schilderijen. Godin, Avi Keenan, Louise Bourgeois, Begga d’Haese, Constant Permeke… brachten hun passie over via hun beeldhouwkunst.

Ontelbare muzikanten slagen erin om diepgaande conversaties te voeren door middel van hun hartverwarmende muziek.

Marleen Adriaens (België) is een durfal in het uiten van creaties allerhande. Zij zal mensen leren hoe ze een unieke en prachtige cover voor hun boeken kunnen maken. Maak kennis met Marleen in bijlage.

Karel Offermans (Nederland) is een kunstenaar in allerlei branches. Zijn creativiteit is grenzeloos. Hij legt zich in dit project toe op het maken van lederen boekcovers.

Carine Hutsebaut  (België) legt zich toe op het leren schrijven van een eigen boek. Dit gaat van zowel fictie tot non-fictie en alles wat er tussen valt. Structureren van een verhaal, de gepaste titel, plots en sub-plots uitwerken, inspirerende namen die bij elk personage passen, alle zintuigen betrekken bij het neerpennen van een boeiend boek, karakters uitwerken, en nog zoveel meer.

Dominique Trachet zal zich toeleggen op het leren schrijven van reportages. Als journalist kent hij de knepen van het vak al meer dan 35 jaar.

Marie-Jeanne Callebaut zal ons op termijn vervoegen met de kunst van de Kalligrafie aan mensen aan te leren. Zo kunnen zij desgewenst hun boeken in Sierlijk Handschrift schrijven.

Stefan De Smedt van de drukkerij De Grote Arend, zal mensen komen tonen welke boekbindingstechnieken mogelijk zijn.

Er zijn ook cursussen voor kinderen en ouderlingen voorzien. U ziet het: niets dan bruisend leven.
Carine Hutsebaut

VZW ICMA²C

Kruisstraat 65

9600   RONSE

 

Tel: (0032) 055/30 24 58

Gsm: 0032) 0470/63 88 12

E-mail: icmac1994@gmail.com